עירית בת-ים מבצעת שיחות טלפוניות יזומות לאזרחים ותיקים בעיר; המטרה: שמירה על קשר עם אוכלוסיית האזרחים הוותיקים ומיפוי של צרכיהם
מנכ"לית העיריה יודפת אפק-ארזי: "ההנחיות החדשות של משרד הבריאות מציבות קושי משמעותי בפני בני הגיל השלישי. מדובר בקושי בהתמודדות רגשית ובניהול חיי היום יום. אנחנו פה לעזור בפרטים הקטנים ולהקל ככל שניתן"
על רקע התפתחות אירוע נגיף הקורונה בישראל, הנחתה מנכ"לית עיריית בת-ים, יודפת אפק-ארזי את חטיבת הקהילה בבת-ים, ליזום שיחות טלפונים עם אוכלוסיית האזרחים הוותיקים בעיר על מנת להתעדכן בשלומם ולבדוק האם הם נזקקים לסיוע מיוחד בעקבות ההנחיות החדשות. השיחות הטלפוניות מעובדות לסקר מפורט הממפה את צרכי האזרחים הוותיקים בעיר וע״פ ממצאי הסקר חטיבת קהילה מכינה תוכנית עבודה מפורטת ומתעדכנת לתקופה הנוכחית, שמועד הסיום שלה אינו ידוע. הסקר הטלפוני מבוצע בסיועם של עובדי ומנהלי העירייה, החברה לתרבות פנאי וספורט, ואזרחים מתנדבים רבים שגויסו ידי המחלקה לקהילה ומניעה.
במסגרת הסקר הוכן תסריט שיחה ע"י חטיבת קהילה בעיריית בת-ים. השיחה הינה שיחה ידידותית שבאה לברר במה ניתן לסייע ולעזור ע"י הרשות המקומית ומתנדביה, ולוודא את שלומם של הקשישים והאם הם נתקלים בקושי משמעותי שניתן למצוא לו פתרון בסיוע העירייה, החל מקושי ברכישת מצרכי מזון או תרופות וכל תחום אחר. עוד במסגרת הסקר מבצעת העירייה טיוב של הנתונים שנמצאים בידיה אודות האזרחים הוותיקים בעיר על מנת לתת טיפול הוליסטי ומתאים גם לאחר חזרה לשגרה.
הסקר נערך בקרב האזרחים הוותיקים תושבי העיר בני יותר מ 70 . סך הכול במיזם צפויים לבצע טלפונית לכ 15 אלף תושבים.
בסיום כל שיחת טלפון מזמין המקשר את המשיב לחזור אם נזקק לכך למוקד הרווחה בטלפון 03-5556211
במקביל למיזם זה שהחל כבר עם הכרזת מצב החירום מבצע האגף לשירותים חברתיים בין השאר באמצעות השירות לאזרח הוותיק ומשפחתו מגוון פעולות בקרב האזרחים הוותיקים בעיר כל העת. העובדים הסוציאליים מתקשרים לתושבים עימם הם בקשר על מנת לבדוק צרכים שונים. כמו כן ניתנו הנחיות לכל רכזי המועדונים להתקשר למשתתפי המועדונים ולראות האם זקוקים לסיוע על מנת להעביר לטיפול מחלקת הרווחה. בנוסף, העובדים במרכז היום מתקשרים לכל המשתתפים שכרגע בביתם בשל סגירת המרכזים ויחד הם מתכננים סל שירותי מותאם על פי חוק הסיעוד והנחיות של משרד הרווחה.
פרסומת