היחידה לטיפול ושיקום האסיר מציגה:"בחיים לא!"

אהבתם? שתפו...

קבוצת התיאטרון של היחידה  לטיפול  בהתמכרויות ושיקום האסיר בבת ים מציגה:"בחיים לא!"

"בחיים לא!" הוא שמה של הצגה ייחודית שהועלתה השבוע בבכורה חגיגית באשכול הפיס בבת ים. משתתפיה הם שחקני קבוצת התיאטרון של היחידה להתמכרויות ושיקום האסיר בבת ים בניהול עו"ס נעמה מורשתי, הפועלת במסגרת האגף לשירותים חברתיים בעיריית בת-ים.

ההצגה מביאה את סיפורו של עזורי, איש מריר ומנופח, אשר ברגע אחד חייו מתהפכים, כאשר באישון לילה מופיעים בפתח ביתו מלאך המוות ונחש שלצידו, ומודיעים לו כי הגיע יום מותו. לשמחתו "טעות אנוש" בעולם של מעלה, נותנת לו השהייה של מספר ימים ומאפשרת לו למצוא מחליף שימות במקומו. מרגע זה יוצא עזורי למסע חיפושים קומי ונוגע ללב אחר האיש שיתנדב למשימה. ההפקה הועלתה בשיתוף וסיוע משרד הרווחה והשירותים החברתיים והרשות לשיקום האסיר, בפני בני המשפחות ובפני צוותים מקצועיים.

המחזה המקורי נכתב בהשראת "כולם רוצים לחיות" של חנוך לוין ומציב בדרך האלגוריה התבוננות ותהייה על יצר החיים: מי קובע, מי ראוי לחיות ומי ראוי פחות, עד כמה אנו מתים בחיינו והאם בכלל ניתנת לנו הבחירה או שמא אנו נעים במרחבי אשליה של שליטה בעוד הלא נודע סופק כפותיו ומהתל בנו מהצד. על הכתיבה והבימוי הופקדה עו"ס מירב לוטן, בימאית תיאטרון קהילתחי ועו"ס שיקום האסיר. חברה אליה להנחיה והדרכת הקבוצה עו"ס שיר בלסיאנו.

כיבדו את ההצגה בהשתתפותם המשנה לראש העיר ומחזיק תיק ברווחה, איציק דריקס, מנכ"ל הרשות לשיקום האסיר, אריה ביבי, מפקחת מחוז תל אביב והמרכז במשרד הרווחה והשירותים החברתיים, קרן אלקן אביאל, סמנכ"לית חינוך ורווחה בעיריית בת-ים, ד"ר זיו חורב ובני המשפחות וקרובי משפחה.  לאחר העלאתה בפני הצוותים המקצועיים, נערכה שיחה עם השחקנים ומנחות הקבוצה.

עו"ס נעמה מורשתי, מספרת: מדובר בפרויקט ייחודי לעיר, זו הצגה שלישית שאנו מעלים, בכל הצגה משתתפים קבוצת מטופלים אחרת, כאשר שיטת העבודה היא קבוצתית-קהילתית המעודדת ביטוי אמנותי, תוך כוונות לעורר העצמה ושינוי של עולם הנפש ועיבוד החוויות של המטופלים. הרעיון הגיע ליחידה ע"י עו"ס מירב לוטן, כאשר במהלך התואר השני שלה התמקדה בנושא של תיאטרון קהילתי, והקבוצה מלווה במהלך כל התהליך ע"י עו"ס הראשית ביחידה, שני בלסיאנו.

התהליך שעוברים המטופלים, מתבסס על גיבוש קבוצה יוצרת, ותרגול טכניקות תיאטרון המאפשרות להם להעמיק במגוון סוגיות מזווית שונה ולהעשיר את עולמם. הם לומדים את עבודת השחקן דרך אימפרוביזציות, עבודה על דמויות ותרגול היכולת לעבוד עם ולהכיל פרטנרים שונים, ועוד. בסיום התהליך עולה הצגה המורכבת מחומרים אישיים של המשתתפים. הדרמה מייצגת את הקהילה ממנה באה, תוך כדי שהיא מנסה להעביר מסר, ולהעלות בעיות על פני השטח, ולהפוך את הצופים לשותפים לחוויה.

צילום: היחידה להתמכרויות ושיקום האסיר בעיריית בת-ים.

 

חן שטרית - באנר

פרסומת

המתפרה

אהבתם? שתפו...

חדשות ועדכונים

בית צדיק
עידן 2000

נשארים מעודכנים

הרשמו לקבלת עדכונים

 

הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלנו

להצטרפות לקבוצה לחצי כאן

אנחנו ברשתות החברתיות
חט
עידן 2000
כל הזכויות שמורות © 2017 אמהות מבת-ים